EL PROJECTE

UN CAMÍ EN CURS

Constel·lats trenca amb la filosofia dels vins convencionals. Elaborant vins naturals, posa al centre allò que creu realment rellevant: les varietats autòctones del Priorat, el terroir i la vinya. Constel·lats elabora Priorats amb la més mínima intervenció. Embotellar el Priorat: un Priorat autèntic, pur, íntegre, senzill i al mateix temps complet. Constel·lats s'enorgulleix d'uns vins on els matisos d'una elaboració respectuosa i natural del vi i del raïm els fan realment singulars i únics.

L’aposta pels llevats autòctons

Constel·lats és un dels primers elaboradors de vins naturals al Priorat. Vins amb zero sulfits. Les diferents soques de llevats autòctons presents al raïm li aporten un caràcter singular lligat a les vinyes d'on provenen. Seguint mètodes d'elaboració respectuosos amb les varietats autòctones, Constel·lats elabora vins on la garnatxa n'és la reina. Aquesta garnatxa s'obté d'una excepcional finca d'alçada ubicada al poble de la Morera del Montsant, i d'una altra finca més càlida, a la part baixa del Priorat, a Porrera. Constel·lats creu tant amb les vinyes com amb les mans que treballen els seus raïms, per aquest motiu no utilitza cap mètode invasiu de criança per modificar els gustos primaris de la fruita.

Constel·lats busca el vi ideal, on aquesta fruita i els gustos primaris prevalguin sobre qualsevol altra característica organolèptica. Constel·lats també treballa amb el raïm i la seva rapa, la qual aporta uns tons especiats i únics al vi, tan elegants i característics. Constel·lats elabora vins naturals en perfecte equilibri amb el seu entorn, el medi i la tradició centenària del Priorat.

Natural
Albert i Alba
L’Albert i l’Alba

L'Albert i l'Alba van créixer pels carrers estrets i empedrats de Falset, fent-se grans escalant oliveres, corrent entre costers de vinyes de llicorella. L'Albert i l'Alba, i sense haver-ho triat, van néixer en el lloc més extraordinari del món per cultivar vinya. Un lloc tan especial, un terroir on el cep s'ha d'arrelar tants metres sota terra per buscar aigua, per buscar vida que, al Priorat, aquesta vida esdevé un miracle.

L'Albert fa 20 anys que elabora vins al Priorat. Coneix molt bé la seva climatologia, les varietats ancestrals, el terroir i com l'altitud, la solana o l'obaga afecta en cada una de les parcel·les, en cada un dels bancals, en cada un dels seus ceps. L'Alba és biòloga, Doctora en Biomedicina especialitzada en llevats, els veritables protagonistes de l'elaboració del vi. L'Alba i l'Albert són el binomi ciència i l'ofici ancestral de fer vins. El destí els va fer ser del Priorat, i d'aquest privilegi n'han fet Constel·lats.

Comparteix la nostra passió

Constel·lats és ofici ancestral i ciència, respectuós amb el treball a la vinya, i radicalment convençut que, a través d'un mètode artesanal i únic d'elaborar vins, obre i amplia les possibilitats d'acostar-nos i de descobrir el Priorat, a través dels vins naturals, expressant-ne tot el seu potencial.

1+
Ampolles venudes
1+
Litres de vi
1+
m2 de vinya
1+
Punts de venta